Hoe werkt een transformatorstation?

Een transformatorstation zorgt ervoor dat een hogere spanning wordt getransformeerd naar een lagere spanning. De transformatorstations van DBT Energie werken voornamelijk met een hoge spanning van 10 kV of 20 kV en een lage spanning van 420V. De component die voor de transformatie zorgtheet dan ook een transformator. De transformator is één van de drie hoofdcomponenten van een transformatorstation.  


Transformator

 
De transformator heeft een primaire en secundaire zijde, de primaire zijde wordt aangesloten op een middenspanningsschakelaar en de secundaire zijde op een laagspanningsverdeler. Dit zijn de twee andere hoofdcomponenten van een transformatorstation. 


Middenspanningsschakelaar

 
De MS-schakelaar zorgt ervoor dat in geval van een kortsluiting of overbelasting het transformatorstation wordt uitgeschakeld. Wanneer het transformatorstation direct aan het openbare net wordt aangesloten, wordt de MS-schakelaar toegeleverd aan DBT Energie door de netbeheerder. Afhankelijk van het vermogen, wordt ook in deze schakelaar de meting geplaatst t.b.v. kWh meting op de inkomende kabels van het openbare net.  


Laagspanningsverdeler


De laagspanningsverdeler maakt het mogelijk om de getransformeerde spanning te verdelen naar de eindgebruikers. Afhankelijk van de klantwens kan hier direct een vermogensautomaat geplaatst worden t.b.v. beveiliging van de transformator of een vermogensautomaat met daarachter een volledige verdeling met behulp van verticale laagspanning verdeelstroken met de formaten NH00 t/m NH03. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag eenvoudig een offerte aan en je bent er meteen van op de hoogte. Dui et, tempus eleifend turpis felis proin morbi. Id.

Vraag een offerte aan

Waarom kiezen voor DBT Energie?

Wij realiseren grootverbruik aansluitingen van a tot z.

  • Deskundige partner

met onze specialisten hebben we alle kennis in huis

  • Betrouwbare oplossingen

kwaliteit staat voorop voor een duurzaam resultaat

  • Persoonlijk contact

het project zetten we gezamenlijk neer

  • Snel schakelen

we werken landelijk en onafhankelijk

Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Bel of mail ons op elk gewenst moment, wij proberen alle vragen binnen 24 uur op werkdagen te beantwoorden.


Bel 085 - 902 0214
(van 9.00 tot 17.00 uur)Stuur een email naar
info@dbt-energie.nlDe Clave, Doornweg 5,
2231 LJ Rijnsburg,
NederlandKVK: 74994077

BTW: NL860101484B01

Contactnummer

085-9020214

24 / 7 bereikbaar