Installatieverantwoordelijk- heid, onderhoud en beheer

Installatieverantwoor- delijkheid, onderhoud en beheer aanvragen?

Een eigen middenspanningsinstallatie brengt wettelijk verplichtingen met zich mee. Een instandhoudingsbeleid en een Installatieverantwoordelijke (IV) zijn belangrijk om de veiligheid te waarborgen van uw transformatorstations. De elektrische installatie van de bedrijfsmiddelen heeft echter ook invloed op de bedrijfszekerheid. Veel bedrijven kunnen dit intern niet realiseren.


Met de kennis van DBT Energie hoeft u nergens meer aan te denken! 


DBT Energie heeft de kennis en ervaring in huis om al deze verantwoordelijkheden over te nemen. Ons gekwalificeerde team zorgt ervoor dat uw installatie veilig is én veilig blijft. Bovendien zorgen wij ervoor dat de transformatorstation voor de middenspanning te allen tijde blijft draaien, zelfs wanneer er onderhoud wordt gepleegd.


Wij beschikken over personeel dat conform de BEI (Bedrijfsinstructie Elektrische Installaties) en NEN-EN 50110-1, NEN 3140 en NEN 3840 bevoegd is om de rol van Installatieverantwoordelijke en Werkverantwoordelijke te vervullen.


Waarvoor kunt u DBT Energie verantwoordelijk maken?

  • Bedrijfszekerheid tijdens onderhoud.
  • Advies over aanpassingen en het goedkeuren van aanpassingen.
  • Sleutelbeleid en -beheer; uitsluitend toegang voor bevoegden.
  • Toezicht dat alle personen die werken aan de installatie beschikken over de juiste deskundigheid, bevoegdheden en opleidingsniveau.
  • Het controleren of alle werkzaamheden uitgevoerd worden conform de geldende veiligheidsnormen.
  • Het erop toezien dat inspecties regelmatig plaatsvinden, waardoor u verzekerd bent van een veilige en functionerende installatie.


Onderhoud en beheer


Aanvullend op de installatieverantwoordelijkheid kunnen wij het benodigde onderhoud verrichten, zoals bijvoorbeeld jaarlijkse visuele inspecties en oliemonstername van transformatoren. Zo wordt de installatie duurzaam onderhouden en blijft deze lang in werking. Storingen worden preventief aangepakt en uitval voorkomen. Daarnaast houden we je met onze rapportages altijd op de hoogte van de staat van de installatie.


Kom in contact met onze specialisten


Heeft u vragen over de de installatieverantwoordelijkheid die DBT Energie levert? Of wilt u liever meer weten over onderhoud en beheer, neem contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u met al uw vragen! 

Installatie verantwoordelijkheid, onderhoud en beheer aanvragen?

Benieuwd naar wat DBT Energie voor je kan betekenen? Neem contact met ons op en ontvang een offerte op maat.

Vraag een offerte aan

Veel gestelde vragen

Neemt DBT Energie ook installatieverantwoordelijkheid over voor bestaande installaties?

Ja, ook voor bestaande installaties kunnen wij de installatieverantwoordelijkheid, onderhoud en beheer doen of overnemen. Hiervoor doen wij altijd eerst een nul-inspectie op de bestaande installatie.

Ja, wij beschikken over de juiste apparatuur voor het doen van een thermografisch onderzoek. Dit is ook een standaard controle bij ons onderhoud en beheer voor transformatorstations.

Elk jaar doet DBT Energie een visuele inspectie op de installatie. Hierbij controleren we de ruimte, ventilatie en of de transformator geen olie lekt. Afhankelijk van de type installatie wordt in overleg met u onderhoud uitgevoerd op basis van de voorgeschreven onderhoudsintervallen van de leverancier.

Ja, onze werknemers beschikken ook over de juiste certificaten om installatieverantwoordelijkheid voor laagspanning installatie uit te voeren.

Waarom kiezen voor DBT Energie?

Wij realiseren grootverbruik aansluitingen van a tot z.

  • Deskundige partner

met onze specialisten hebben we alle kennis in huis

  • Betrouwbare oplossingen

kwaliteit staat voorop voor een duurzaam resultaat

  • Persoonlijk contact

het project zetten we gezamenlijk neer

  • Snel schakelen

we werken landelijk en onafhankelijk